Vrouwen en het gevaar voor Alzheimer

Vrouwen en Alzheimer ….

Dementia en de variant Alzheimer is een van de vele vervelende ziekten die je kan overkomen op latere leeftijd. Zelfs soms al vanaf je 50ste. Er blijken ook nog eens meer vrouwen te sterven aan Alzheimer dan aan borstkanker.
Beiden geen leuke vooruitzichten.

Recent wetenschappelijk neurologisch onderzoek heeft uitgewezen dat door onze levensstijl aan te passen wij kunnen voorkomen om Alzheimer en Dementia te krijgen. Genoeg reden om nu al te beginnen!

 

Alzheimer is de meest voorkomende ziekte uit de serie Dementie oftewel de “cognitieve disorders “. Dit uit zich in niet meer helder kunnen nadenken en de afname van het geheugen.

Waardoor ontstaat dit?

  • Voornamelijk door onze levens stijl.
  • De hoge stress van deze tijd
  • de werkdruk
  • angst voor van alles
  • door het voedsel wat we eten.
  • gebrek aan genoeg beweging.
  • Roken
  • Te veel alcohol

Nu we dit weten kunnen we er dus ook voor zorgen dat we de kans op het krijgen van Alzheimer grotendeels verminderen.

Ik zal het uitleggen :

In onze hersencellen wordt een stofje, genaamd Amyloide aangemaakt. Dit stofje is bedoeld om onze hersenen te bescheren tegen giftige stoffen zoals suikers, koper, mercury, hetgeen uit grote vissen komt en nog allerlei andere giftstoffen. Dit Amyloïde is een eiwit (proteïne) en maakt zelf bij te veel werkzaamheden soms een teveel van een eiwitvariant, het Béta Amyloïd, aan. Deze is echter onoplosbaar. Deze eiwitten vormen tesamen een harde materie die tussen de hersencellen en zenuwen gaat zitten, waardoor er ook ontstekingen ontstaan. Dit alles zorgt voor blokkades en afbreuk van hersencellen. De steeds minder functionerende hersenen zorgen voor de voort schrijnende Alzheimer.

 

Normaliter vernieuwen de hersencellen zich ook regelmatig en weten ze de giftige stoffen af te voeren. Maar daar is goed voedsel voor nodig. Voedsel van groene groenten, vezelrijke producten, goede vetten zoals  coconut- en olijfolie, avocado’s, noten, wilde vissoorten, makreel, zalm, met een hoog Omega3 gehalte. Niet te veel vlees tenzij het vlees is van vee dat gras heeft kunnen eten. En geen wit brood, pasta, witte rijst , suiker en ander voedsel wat de insuline in ons lichaam omhoog laat schieten.

Probeer regelmatig blauwe bessen te eten, want die bevatten veel anti-oxidanten en die helpen weer om de hersenen gezond te houden.

Daarnaast is het belangrijk onze maag minstens 8-14 uur rust te geven, zodat het lichaam het voedsel goed kan verwerken en ook toxides en de afvalstoffen naar de vuilnisbelt kan brengen. Dit lukt vooral als er even geen nieuwe stoffen aan toe worden gevoegd, oftewel meer eten of snoepgoed. Verder is het aan te bevelen om 3 uur voor het slapen gaan niks meer te eten. En als we dan ook nog eens ruim anderhalve liter water drinken per dag, dan wordt ook onze vuilnisbelt vloeibaarder en verlaat ons lichaam.

Dus al met al kunnen we er zelf al het nodige aan doen.

Ook worden er nu onderzoeken gedaan met mensen die Alzheimerklachten gingen vertonen.

Met nieuwe behandelingen blijken ze deze klachten geheel te kunnen op te lossen en de aangedane hersencellen weer gezond te kunnen krijgen. Deze mensen zijn weer aan het werk gegaan en weer gelukkig en in staat te genieten van het leven met hun familie. Deze ontwikkelingen zijn nog in de proefstadia maar wel zeer veel belovend.

 

Leven zonder te veel stress.

Een andere manier om Alzheimer te voorkomen is een leven leiden met zo min mogelijk stress. Zoals je wellicht al weet is stress heel slecht voor je lichaam en voor je geest, your body en mind. Stress maakt je vermoeid, je krijgt gebrek aan energie en uiteindelijk ziek.

Daarom is het van belang tijd te besteden aan vriendschappen, niet via je smartphone of Facebook, maar “Live”. Lach met elkaar, heb plezier. Knuffel je partner, je kinderen en je huisdier regelmatig! De feel-good hormonen die je dan krijgt zijn van enorm belang voor je welzijn. Alleen dit soort dopamines en toxicotines kunnen je stress hormonen neutraliseren.

Energie en ont-stressen is mijn passie.

Onze bio-energie, onze levensbron en motor is Life Force Energy.
En die motor moeten we onderhouden. Dat vergeten we vaak of we gunnen ons er geen tijd voor. Terwijl we wél de auto naar de garage brengen als er een lampje gaat branden. Idioot natuurlijk.
Pas als er meerdere lampjes bij onszelf gaan knipperen durven we te erkennen dat we te ver zijn gegaan. Of te lang zijn blijven doorgaan.

Dus om later Alzheimer buiten de deur te houden, moeten we nu zorgen dat ons energie niveau op peil is en in balans blijft.
Maar ook voor onze algehele gezondheid zijn de volgende tips heel nuttig.

Ik heb meerdere boekjes geschreven om duidelijk te maken hoe simpel je je lichaam stress bestendiger en gezonder kunt maken .

Mijn eerste boekje geeft 20 Tips voor meer energie.

Als je je inschrijft hiervoor kan je over 10 dagen mijn volgende e-book gaan downloaden over stress bestrijding in het dagelijks leven.

Deel 3 in deze serie is een hele serie snelle en super eenvoudige video tips om dagelijks in enkele minuten je lichaam en geest stress bestendig te krijgen en tegelijkertijd je gezondheid flink te boosten, zodat je superfit de dag in kunt gaan.

Geef je nu op hier.

 

Klik op de link hier en vraag het aan.
Ik stuur je alleen goede praktische tips.
Het kan de juiste stap brengen naar een leven zonder ziekten.

Geniet van je leven zonder stress!

 

Mercedes Choufoer